Skip to content

Mirabella lamp

Trilux

Het bedrijf Trilux is producent van energie-efficiënte en toekomstgerichte verlichtingsoplossingen op maat.

Stadhuis Utrecht

Het stadhuis van Utrecht heeft een op maat gemaakte LED-lamp nodig die in design armaturen past; deze zal een reguliere spaarlamp vervangen en meer licht geven. Samen met Chess Wise heeft Ontwerpstudio DUNC een conceptontwerp hiervoor voorgesteld. De voorgestelde LED-lamp is voorzien van de MyMesh-aansturing of -driver waardoor de lampen samen een intelligent netwerk vormen. De lampen communiceren met elkaar en worden op afstand draadloos bediend maar kunnen eventueel ook autonoom werken. Het grote voordeel van het MyMesh-systeem is dat er oneindig veel lampen draadloos met elkaar, maar ook met de bedieningsschakelaars en sensoren verbonden kunnen worden. Een LED-lamp die in deze armatuur past (E27 fitting) en aan de gestelde eisen moet voldoen met het MyMesh-systeem is nog niet op de markt.

Nieuwe led lamp

Er is gevraagd aan Ontwerpstudio DUNC om de nieuwe LED-lamp daadwerkelijk te ontwerpen en te produceren. Onderdeel van de voorgestelde systeemoplossing is een behuizing die voldoet aan een optimaal lichtbeeld, beperkt warmte produceert, voldoende koeling heeft en natuurlijk veilig is.

Assemblage binnenshuis

Ontwerpstudio DUNC is tevens verantwoordelijk geweest voor de assemblage van de Mirabella lampen waarbij de aangeleverde driverelektronica, de custom heatsink en alle spuitgietdelen tot een geheel werden gevormd. Dit alles is binnenshuis gedaan in de eigen assemblageruimte.

Opdrachtgever
Trilux

Jaar
2019

Oplage
Klein tot middelgroot, ± 800 stuks per batch

Productieproces
Spuitgieten (kunststof) & extruderen (metaal)

Materialen
PB, PC, Aluminium

Bijzonderheden
Schroefloze assemblage,

Werkzaamheden DUNC
Vormgeving, ontwikkeling, productie, testen en assemblage

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA