Skip to content

Glansmeter

TQC

TQC ontwikkelt en produceert meetinstrumenten en lab-apparatuur voor het testen van verf, coatings, oppervlaktebehandelingen en omgevingsfactoren. De producten van TQC staan bekend om hun ergonomische eigenschappen en gebruiksvriendelijkheid. Eén van deze innovatieve producten is de glansmeter welke wordt gebruikt om de glansgraad van een willekeurig oppervlak te meten en te controleren.

De behoefte van TQC om te innoveren heeft geresulteerd in een op eigen initiatief ontwikkelde nieuwe glansmeter. Ontwerpstudio DUNC is gevraagd het ontwerp, ontwikkeling en productie van de behuizing van deze innovatie voor zich te nemen.

Een goed afleesbaar en gebruiksvriendelijk product

Ontwerpstudio DUNC heeft naast de behuizing ook de lenzen en bijbehorende chassis ontwikkeld. Deze optische delen zijn precisieonderdelen die binnen minimale toleranties worden geproduceerd. De glansmeter is zo ontworpen dat deze met één hand bediend kan worden waardoor de meetresultaten goed afleesbaar zijn tijdens de meting.

Redesign door DUNC

Wegens de jarenlange samenwerking tussen DUNC en TQC hebben wij dit jaar de opdracht uitgevoerd voor een redesign van de glansmeter. Dit betrof onder andere een aanpassing benodigd voor het implementeren van een groter display en een verbeterd optisch systeem. Dit heeft geleid tot een nóg functioneler, gebruiks- en onderhoudsvriendelijker product.

Bron fotografie: Eigendom TQC

Opdrachtgever
TQC

Jaar
2010 | redesign 2018

Oplage
Klein tot middelgroot ± 500 stuks per jaar

Productieproces
Spuitgieten (kunststof), Lakken

Materialen
PC-ABS, PMMA display

Bijzonderheden
Ergonomisch ontwerp, eenhandsbediening, display met backlight en ontwerp in lijn met productfamilie 

Werkzaamheden DUNC
Design, ontwikkeling, productie, redesign

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA