Skip to content

Laadpaal

NewMotion

NewMotion levert oplossingen voor het laden van elektrische auto’s in diverse omstandigheden. In een tijdperk waar elektrische voertuigen in opkomst zijn, worden laadpalen steeds meer onderdeel van het huidige straatbeeld.

Veiliger en sneller opladen

Deze laadpaal is eenvoudig te plaatsen, verbonden met de cloud, en contactloos te activeren via een RFID-chip (pasje). Door het toepassen van de nieuwste innovaties op het gebied van laadtechnologie, laadt de accu een stuk veiliger en sneller in vergelijking met zijn voorgangers.

Acht keer sneller

Met een capaciteit tot 22 kWh is het laadproces acht keer sneller dan de standaard in-huis-aansluitingen. Er zijn meerdere fasen beschikbaar waarmee alle soorten elektrische voertuigen opgeladen kunnen worden. Daarnaast biedt de laadpaal het zogenoemde ‘charge management’, dit maakt gebruiksvriendelijk online beheer mogelijk.

Duurzaamheid en milieu centraal in ontwerp

Ontwerpstudio DUNC is in eerste instantie gevraagd om de vormgeving op zich te nemen. Het capsule-vormige ontwerp zorgt voor een zachte en neutrale vorm, dit als gevolg van de duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen. Het gebruik van een donkerder en verzonken achterschaaldeel zorgt voor een slanker uiterlijk en biedt plaats aan de optionele laadkabel.

Het zachte reliëf en het ronde antennesymbool geven de locatie van een RFID kaartlezer aan. Alle functies die interactie van de gebruiker vereisen, zijn voorzien van een ronde vorm welke een vriendelijke en tijdloze expressie uitstraalt.

De eerdergenoemde aspecten van het ontwerp en het weglaten van kleuren resulteert in een product dat een onopvallende plaatsing in elke omgeving garandeert.

Ontwikkeling en engineering door DUNC

Na het afronden van het productontwerp heeft DUNC ook de volledige ontwikkeling en engineering van de behuizing met inwendige technische  features gerealiseerd. Daarnaast wordt de productie van de behuizing door ons begeleid waarna de oplages streng worden gecontroleerd in ons testlab. Na deze testen worden deze onderdelen naar de assembleur gestuurd.

Red Dot Design Award

In 2016 is het ontwerp van de laadpaal door een vakkundige jury bekroond met een Red Dot Award voor Product Design.

Opdrachtgever
NewMotion

Jaar
2014

Oplage
Middelgroot, ± 12.000 sets per jaar

Productieproces
Spuitgieten, compression molding en ultrasoon lassen 

Materialen
Polycarbonaat en siliconen

Bijzonderheden
IP54 afdichtingsgraad d.m.v. lamelafdichting, RFID kaartlezer, IK10 impactbestendig en winnaar van de Red Dot design awards 2016

Werkzaamheden DUNC
Vormgeving, ontwikkeling, productiebegeleiding

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA