Skip to content

Bucket

Senzani

Het bedrijf Senzani levert state-of-the-art verpakkingsmachines en vulmachines zoals ‘cartoners’ en ‘wrap-around case packers’. Sinds 1953 is Senzani specialist in het ontwikkelen en produceren van automatische machines.

Verpakkingsmachine

Een van de machinetypes wordt gebruikt voor het verpakken en vullen van dozen met koffiecapsules. In een draaiende carrousel met daaraan trechtervormig vulbakken, zogenaamde buckets, worden capsules in de juiste aantallen geteld en vervolgens in razend tempo verpakt. Deze buckets dienen transparant, afneembaar en duurzaam te zijn.

Andere varianten

Het eerste samenwerkingstraject tussen Senzani en Ontwerpstudio DUNC voor het ontwerpen en produceren van een kleine Bucket heeft inmiddels geleidt tot twee nieuwe trajecten waarbij twee nieuwe types tot stand zijn gekomen. Dit zijn de grote en de extra grote variant geworden.

Opdrachtgever
Senzani

Jaar
2013 – kleine Bucket
2018 – grote Bucket
2020 – extra grote Buckets
(productie tot op heden voor alle modellen)

Oplage
Honderdtallen per batch

Productieproces
Spuitgieten, draaien (inserts)

Materialen
PC, epoxy en aluminium

Bijzonderheden
Volledig transparant onderdeel inclusief aluminium inserts voor easy fit op de machines. Bucket is volledig van FDA-approved materiaal gemaakt. Dit omdat het met voedingswaren in aanraking kan komen.

Werkzaamheden DUNC
Ontwikkeling, productie, assemblage

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA