Skip to content

AM3

Philips Healthcare

In samenwerking met Technolution is een vernieuwde audiomodule voor de controlekamer van de MRI-scanner ontwikkeld. Dit ontwikkeltraject is uitgevoerd in opdracht van Philips Healthcare. Innovatie was vereist vanwege verouderde componenten, verbetering van de geluidskwaliteit, een moderner uiterlijk, reduceren van de kosten en toevoeging van extra functies.

Multifunctionele interface

De AM3 is de interface van de audiomodule welke gebruikt wordt om communicatie tussen de patiënt en radioloog te reguleren tijdens het uitvoeren van MRI-scans. Ook is het mogelijk de radio, muziek of instruerende audiofragmenten af te spelen voor de patiënt.

Samenwerking Philips & DUNC

Ontwerpstudio DUNC ontwikkelde voor Philips de behuizing voor deze “Auxiliary Interface Box” aangeduid met AM3. Philips Design heeft de volledige vormgeving van deze unit aangeleverd als uitgangspunt voor het technisch realiseren en produceerbaar maken van het ontwerp. Tevens verzorgen we de productie van de behuizing waarbij een 100% controle wordt uitgevoerd op alle onderdelen gezien de delicate gebruiksomgeving.

Bron fotografie: Eigendom Philips

Opdrachtgever
Philips Healthcare

Jaar
2013 | redesign 2018

Oplage
Middelgroot, ± 2.000 sets per jaar

Productieproces
Spuitgieten (2K), lakken, lasergraveren en zeefdrukken.

Materialen
PC-ABS, PMMA, TPE

Bijzonderheden
Bestendig voor een val van 75 cm.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA