Skip to content

H50 scanner

Opticon

In de retail wordt steeds vaker gebruik gemaakt van apparatuur waarmee prijslabels worden gescand en getagd om hiermee de logistiek te vereenvoudigen. Opticon is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige scanapparatuur en scanterminals voor het 1D- en 2D-scannen van o.a. streepjescodes en matrixcodes. Opticon staat bekend om de hoge kwaliteit en diversiteit in innovatieve handheld scanapparaten.

Alternatief traject

Tegenwoordig is de huidige smartphonetechnologie leidend voor de technische ontwikkeling van een dergelijk product. Om onder de tijdsdruk van een pilot aan dit niveau van innovatie te voldoen, is er voor gekozen om niet het volledige ontwerptraject te doorlopen. Dit om tijd en initiële kosten te besparen waardoor het mislopen van een tender (pilot) voorkomen werd.

Behuizing geïnspireerd door smartphone

Als oplossing heeft Ontwerpstudio DUNC, samen met Atechnology, de nieuwe H50 scanterminal zo ontworpen dat de gewenste functies van een scan terminal worden gecombineerd met een commerciële smartphone.

Functioneel product design

We ontwikkelden een behuizing met additionele elektronica rondom een bestaande smartphone. Hierdoor wordt het mogelijk om specifieke functies snel te bedienen door middel van dedicated toetsen. Dit project bevatte een ingekort design- en technisch ontwerptraject ten behoeve van een kleine veldtest serie (50 prototypes).

Opdrachtgever
Opticon Sensors Europe

Jaar
2016

Oplage
Protoserie van 50 stuks

Productieproces
Lagedrukgieten

Materialen
Polyurethaan hars (ABS equivalent)

Bijzonderheden
Deze serie is op zeer korte termijn ontwikkeld tot een serie testmodellen voor een pilot. Hierbij is afgeweken van het standaard ontwerptraject. Deze modellen zijn volledig functioneel en voldoen aan de eisen zoals gesteld voor een eventueel beoogde productserie zoals een IP42 afdichtingsgraad en een valbestendigheid tot 150 cm.

Werkzaamheden DUNC
Verkorte conceptfase en prototypefase 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA