Skip to content

Wanzl winkelschap met display

Opticon

Samen met Opticon heeft Ontwerpstudio DUNC diverse oplossingen bedacht, ontworpen en gemaakt speciaal voor de retailmarkt voor bijvoorbeeld Wanzl en Ahold Delhaize. Als wereldwijde marktleider van winkelinrichting en winkeluitrusting is het familiebedrijf Wanzl Metallwarenfabrik GmbH continu op zoek naar innovaties en nieuwe ontwikkelingen. Eigenlijk geldt hetzelfde voor Ahold Delhaize dat continu op zoek is naar verbeteringen in de winkels van Albert Heijn en Delhaize.

Interactieve prijsinformatie

In de detailhandel wordt steeds vaker gebruik gemaakt van apparatuur en schermen waarmee reclames, productinformatie en -prijzen getoond worden en digitaal (op afstand) aangepast kunnen worden. De winkelklanten worden zo geïnformeerd over aanbiedingen en speciale acties. Speciaal voor het Wanzl-winkelschapsysteem hebben Opticon en Ontwerpstudio DUNC diverse schapplanken vervaardigd en getest in winkels, showrooms en op beurzen.

Van ontwerp tot en met assembleren

De basis van de winkelschapplanken is dat deze gebruikt kunnen worden in het bestaande Wanzlsysteem maar uitgevoerd zijn met fullcolour-displays en datacommunicatie via Wifi. In een winkel kan zo per plank de prijs en productinformatie worden gewijzigd terwijl dit bijvoorbeeld vanuit het hoofdkantoor centraal wordt gestuurd. Dit is ook weer een voorbeeld van innovatieve displaysystemen en elektronisch prijslabels  (Electronic Shelf Labels – ESL). Naast de aanmaak van constructie-elementen heeft DUNC ook de elektronica en aansturing samen met een partner voor haar rekening genomen.

Veldtest- en demonstratieseries

Dit project behelst design en technische ontwerptrajecten t.b.v. veldtest- en demonstratieseries voor diverse proeflocaties. Behalve de aanmaak van schermcontent, ontwerp en productie heeft Ontwerpstudio DUNC ook de assemblage en installatie uitgevoerd.

Opdrachtgever
Opticon Sensors Europe (Wanzl/ Ahold Delhaize)

Jaar
2016-2017

Oplage
Diverse kleine series

Productieproces
Plaatbewerken , lasersnijden

Materialen
Staal, aluminium en poedercoatingafwerking

Bijzonderheden
Fullcolour schermen van 100 en 60 cm breedte, verlichting onder de plank, rigide constructie, easy plug & play

Werkzaamheden DUNC
Vormgeving, ontwikkeling, assemblage, installatie, aanmaak schermcontent 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA