Skip to content

Swarm

Omnidots

Om trillingen, veroorzaakt door met name bouwwerkzaamheden, in kaart te brengen, wordt gebruik gemaakt van specifieke meetapparatuur. Het in Drachten gevestigde bedrijf Omnidots is leverancier van deze zogeheten trillingsmeters. Hiermee worden ten tijde van het passeren van zwaar verkeer of het uitvoeren van bouwwerkzaamheden de vibraties nauwkeurig geregistreerd.

Meten is weten

Aan de hand van de metingen krijgt de gebruiker inzicht in welke trillingen er plaats vinden om hiermee de oorzaak van de trillingen te kunnen achterhalen en te kunnen koppelen aan de specifieke impact of schade aan een pand of ander object. De trillingsmeters kunnen ook een signaal geven wanneer het trillingsniveau de voor de bouw geldende richtlijn overschrijdt. Voor het onderbouwen van schadeclaims is een dergelijk product van groot belang.

Robuuste behuizing door DUNC

Deze trillingsmeter deelt zijn data rechtstreeks via de cloud en behoort dus ook tot de Internet of Things (IoT). Ontwerpstudio DUNC is als ontwerpbureau gevraagd om de behuizing vorm te geven, te ontwikkelen en te produceren. Door middel van een innovatief ontwerp van de behuizing heeft DUNC bijgedragen aan een robuust en goed afgedicht (IP67) product.

Opdrachtgever
Omnidots

Jaar
2018

Oplage
Klein, 500 sets per jaar

Productieproces
Spuitgieten, compression molding

Materialen
PC-ABS en siliconen

Bijzonderheden
IP67 afdichtingsgraad, UV-bestendig materiaal, robuuste en impactbestendige behuizing (valbestendig tot 150 cm) 

Werkzaamheden DUNC
Vormgeving, ontwikkeling, productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA