Skip to content

Motorbediening

ModiForce

Het bedrijf ModiForce is gespecialiseerd in het modificeren van auto’s en motoren voor onder andere overheidsdiensten en nutsbedrijven. In dit geval gaat het om de ontwikkeling van een interface voor op motorfietsen. Deze worden op specificatie van de klant uitgevoerd om bijvoorbeeld op een politiemotor te monteren. Hiermee kan de bestuurder bijvoorbeeld de sirenes en verlichting bedienen.

Bestaande motorbediening niet optimaal

De productiekosten van de bestaande behuizing zijn relatief hoog en de bediening zelf is ergonomisch niet optimaal. Een ander nadeel is de asymmetrie,  hierdoor zijn er twee verschillende varianten nodig voor montage aan de linker- en rechterzijde. Om dit alles efficiënter te maken is besloten om een nieuwe motorbediening te ontwikkelen. Ontwerpstudio DUNC is gevraagd om deze behuizing, voorzien van afdichting en montagebeugel te ontwerpen en te produceren.

Een verbeterd ontwerp door DUNC

Door het ontwerp af te stemmen op vervaardiging d.m.v. spuitgieten is het mogelijk om de productieprijzen laag te houden. Ook is op advies van DUNC gebruik gemaakt van een flex-rigid PCB waardoor de elektronica compact en eenvoudig geplaatst kan worden. De schaaldelen van de behuizing zijn van UV gestabiliseerd en taai kunststof om bestand te zijn tegen hoge impact. De transparante venstertjes achter de uitwisselbare bedieningssymbolen zijn mee gespoten in de matrijs om de assemblage zo eenvoudig mogelijk te maken. Door een speciaal ontworpen seal wordt ervoor gezorgd dat de elektronica in de behuizing tot 30 minuten beschermd blijft op een halve meter diepte onder water. Zo kunnen wij verzekeren dat de motorbediening onder alle weersomstandigheden blijft functioneren.

Meer informatie is te vinden op: ModiForce HMCU

Opdrachtgever
ModiForce

Jaar
2018

Oplage
Middelgroot ± 500 stuks per batch

Productieproces
Spuitgieten (kunststof) en overmolding, compression molding, lasersnijden en zetten

Materialen
ABS, SAN, Siliconen, Staal

Bijzonderheden
IP67 afdichting, IK8 impactbestendig, UV gestabiliseerd kunststof, symmetrisch en compact ontworpen, eenvoudige assemblage. 

Werkzaamheden DUNC
Vormgeving, ontwikkeling, productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA