Skip to content

Communicatieterminal

MEP

Het bedrijf MEP is ontwikkelaar van software en hardware van Voice Communicatie Systemen. MEP is gespecialiseerd in systemen voor verkeersleiders in de maritieme sector , luchtvaart en toepassingen voor wegverkeer.

Havenbedrijf Rotterdam

Voor het Havenbedrijf Rotterdam (HBR) heeft MEP het systeem voor communicatie, telefonie en omroepberichten ontwikkeld en geleverd. Dit systeem wordt op verschillende locaties gebruikt in de haven, zoals het Haven communicatiecentrum (HCC) en verkeerscentrale Rotterdam (VCR). Voortschrijdend inzicht, specifieke wensen per locatie en nieuwe technologieën vragen om een vervangende terminal voor het bestaande product.

Van ontwerp tot en met productie

DUNC is door MEP gevraagd de behuizing van de nieuwe terminal te ontwikkelen en te produceren. Tot op de dag van vandaag produceert DUNC nog steeds de behuizingen van deze communicatieterminals.

Een gebruiksvriendelijk product

Het ontwerp van de behuizing is gericht op kwaliteit en gebruiksgemak. Het 7-inch-touchscreen is bijvoorbeeld eenvoudig te bedienen en schoon te maken. Om tot een robuust en kwalitatief hoogwaardig product te komen is er voor gekozen om een groot deel uit aluminium te frezen. Dit gewicht in combinatie met antislip voetjes zorgen er ook voor dat de terminal niet wegschuift als de gebruiker de terminal bedient.

Opdrachtgever
MEP

Jaar
2017

Oplage
Klein, ± 50 – 100 stuks per batch

Productieproces
Frezen, anodiseren, lasersnijden en zetwerk

Materialen
Aluminium, sendzimir

Bijzonderheden
Kwaliteit van speakergeluid i.cm. de STI-kwantificering en metingen

Werkzaamheden DUNC
Design, ontwikkeling, prototyping en productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA