Skip to content

Focus 3

Kverneland Group

Agrariërs maken steeds meer gebruik van digitale apparatuur op het land. Een voorbeeld hiervan is de bediening van werktuigen achter de tractor. Om het werk efficiënter te maken kan de bestuurder vanuit de tractorcabine de ploeg, maaier, zaaier, etc. bedienen.

Kverneland Group is leverancier van o.a. elektronische interfaces en systemen voor het werken met landbouwmachines. Op enig moment is er vraag ontstaan naar een goedkopere versie van de standaard terminal.

Gezamenlijk design

Ontwerpstudio DUNC is door Kverneland benaderd om de behuizing van deze zogeheten “low-cost terminal” te ontwikkelen. Samen met de klant zijn we tot een design gekomen waarna het ontwerp door DUNC verder is uitgewerkt tot een produceerbaar product.

Functioneel en eenvoudig

Het technisch ontwerp is gebaseerd op het streven naar functionaliteit en eenvoud. Aangezien de doelgroep het product veelal met handschoenen aan op een rijdende tractor bedient is er bewust gekozen om geen touchscreen te implementeren.

Behuizing die tegen een stootje kan

Er is tevens een grip feature aangebracht om vast te houden tijdens het bedienen. Vanwege de agrarische gebruiksomgeving en ruw gebruik is er uiteraard gekozen voor een robuuste, waterdichte behuizing.

Voorafgaand aan de productie heeft Ontwerpstudio DUNC een kleine prototypeserie voor veldtesten geproduceerd. Omdat de productie gedeeltelijk door Kverneland zelf wordt verzorgd hebben wij de matrijsaanmaak en de start van de productie begeleid.

Opdrachtgever
Kverneland Group

Jaar
2016

Oplage
Kleine serie, ± 1.000 stuks per jaar

Productieproces
Spuitgieten, compression molding, lasergraveren, lasersnijden en bedrukken

Materialen
ABS, TPU, PMMA en siliconen

Bijzonderheden
IP65, robuust, VESA mount 

Werkzaamheden DUNC
Vormgeving, ontwikkeling, begeleiding bij opstarten productie en gedeeltelijke productie 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA