Skip to content

Communicatieterminal

Infrabel N.V.

Infrabel is verantwoordelijk voor de infrastructuur van het Belgische spoorwegnet. Een onderdeel van dit netwerk bestaat uit controlefaciliteiten. Op deze werkplek zal de operator het netwerk van spoorwegen en het treinverkeer monitoren en begeleiden. Hierbij maakt de operator o.a. gebruik van een communicatieterminal. De voorgaande terminal was verouderd en voorzag niet meer in de wensen en mogelijkheden die Infrabel nu nodig heeft.

Nieuwe communicatieterminal voor Belgische spoorwegnet

Infrabel heeft ervoor gekozen om op eigen initiatief een nieuwe terminal te ontwikkelen. Ontwerpstudio DUNC is gevraagd om in samenwerking met SKY-Technology het ontwerp en ontwikkeling van deze innovatie te beheren. SKY heeft voornamelijk de elektronica voor zijn rekening genomen en Ontwerpstudio DUNC de behuizing.

Robuuste en duurzame behuizing door DUNC

De telefoonhoorn en speakermodule kunnen zowel rechts als links aan de terminal gekoppeld worden zodat de gebruiker de terminal naar de eigen voorkeurshand kan aanpassen. De terminal heeft tevens een IP32 afdichtingsgraad, wat betekent dat deze resistent is tegen verticale waterdruppels. Daarnaast kan de terminal een val van 75 cm hoogte doorstaan. Dit allemaal om de robuustheid en levensduur van het product te verbeteren.

Opdrachtgever
Infrabel N.V.

Jaar
2017

Oplage
Klein tot middelgroot, ± 500 stuks per jaar

Productieproces
Spuitgieten (kunststof), lasersnijden, draaien en zetten (metaal)

Materialen
ABS, RVS en Sendzimir

Bijzonderheden
IP32 afdichting, valbestendigheid tot 75 cm, geschikt voor zowel links- als rechtshandigen

Werkzaamheden DUNC
Design, ontwikkeling en productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA