Skip to content

Politie stopbord

In2Orbit

in2Orbit is leverancier van signaleringsproducten die door de politie, de brandweer en de koninklijke marechaussee gebruikt worden. Één belangrijk product is het Stopbord dat gebruikt worden om op opvallende manier teksten als STOP, POLITIE en VOLGEN weer te geven op motoren en auto’s. De teksten worden gevormd door high-intensity LED’s en kunnen ook in spiegeldbeeld worden weergegeven.

H135 Stopbord

Dit zogenaamde H135 Stopbord kan door de agent aangeschakeld worden via het bedienpaneel op het dashboard van het voertuig. Dit paneel wordt ook door Ontwerpstudio DUNC geproduceerd. Het bord is geschikt voor gebruik in maar ook buiten het voertuig. Mede door het afdichtingsrubber en de messing schroefinserts in de achterzijde kan het bord vrijwel overal worden bevestigd en worden ingezet onder de aller zwaarste condities. Door de juiste materiaalkeuze is impact door steenslag en ruw gebruik of vandalisme geen probleem.

Lichtbeeld

Naast het ontwerp- en ontwikkeltraject is DUNC ook verantwoordelijk voor de productie van de onderdelen. Interessant aandachtspunt tijdens productie is het correct uitvoeren van de juist rode kleur van de translucente voorkant. Als deze te donker en ondoorzichtig of als deze te flets wordt uitgevoerd dan verliest het bord zijn attentiewaarde.

Opdrachtgever
in2Orbit

Jaar
2007 – heden

Oplage
Klein, 500 stuks per batch

Materialen
Polycarbonaat (PC) en Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer-rubber (EPDM)

Bijzonderheden
Omspoten schroefinsert, translucente kleur rood van voorkap afgestemd op LED-kleur

Werkzaamheden DUNC
Ontwerp, ontwikkeling, productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA