Skip to content

Vloerverwarmingsregelaar (UFC)

Honeywell

Honeywell is een multinational uit de Verenigde Staten die onder andere elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen ontwikkelt en produceert voor zowel industriële producten als  voor producten in de thuissituatie. De producten van Honeywell staan bekend om hun kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Een innovatief verdeelstation

Eén van deze innovatieve producten is een verdeelstation bedoeld voor de aansturing van vloerverwarmingssystemen. Het product bevindt zich in woonhuizen en bedrijfspanden en is over het algemeen slechts toegankelijk voor installateurs en onderhoudstechnici.

De behoefte van Honeywell om te innoveren heeft geresulteerd in een pompschakel- en verdeelstation dat draadloos (RF) communiceert met bediendelen, waarmee 5 zones in huis separaat aangestuurd kunnen worden. Ontwerpstudio DUNC is gevraagd ontwerp, productontwikkeling, prototyping en het opstarten van de productie van de behuizing te regelen.

Een rigide product

De behuizing is opgebouwd uit een onder- en bovenschaal. Voor de onderschaal is polyamide met 25% glasvulling toegepast zodat de slimme trekontlasting voor de kabels voldoende stijf zijn. Voor de bovenschaal transparant polycarbonaat gekozen zodat de uitstraling wat luchtiger en ruimtelijk oogt ondanks de hoge componentdichtheid in het product. De behuizing is geschikt voor zowel wand- als railmontage (DIN35).

Opdrachtgever
Honeywell

Jaar
2010

Oplage
Klein ± 1000 stuks per jaar

Productieproces
Spuitgieten

Materialen
Vezel gevuld PA (25%GF), PC

Bijzonderheden
Zowel DIN-rail- als schroefmontage

Werkzaamheden DUNC
Ontwerp, ontwikkeling, prototyping en productiestart

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA