Skip to content

Halszender

DAZA Opticare B.V.

DAZA ontwikkelt voornamelijk apparatuur voor het monitoren van patiënten. Dit gebeurt vooral thuis, in ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Eén van deze innovatieve producten is de Halszender. Deze unit wordt door de patiënten om hun nek gedragen. Wanneer de gebruiker valt of hulp nodig heeft kan door middel van een druk op de knop een alarmoproep afgegeven worden

Sieraad

Aan DUNC is gevraagd om een nieuwe behuizing te ontwikkelen voor de halszender. Dit wegens het onaantrekkelijke en verouderde design van zijn voorganger. Het ontwerp van de behuizing is gericht op het dragen van het product als sieraad. Qua functionaliteit is het goed herkenbaar en gemakkelijk te bedienen. Tot op de dag van vandaag produceert DUNC nog steeds de behuizingen van deze halszenders.

Functioneel en waterdicht

De batterij heeft een zeer lange levensduur maar is ook eenvoudig te vervangen. Middels de drukknop is de Halszender eenvoudig te bedienen wat noodzakelijk is bij noodsituaties. Om de stigmatiserende uitstraling van de Halszender tot een minimum te beperken is er ook een variant met een zwarte drukknop. De behuizing is waterdicht zodat de gebruiker ermee onder de douche kan.

Opdrachtgever
DAZA Opticare B.V.

Jaar
2010

Oplage
Middelgroot ± 1.500 stuks per Batch

Productieproces
Spuitgieten

Materialen
ABS-PC, PMMA en TPE

Bijzonderheden
IP67 afdichting, verschillende kleurvarianten, sieraad voor hals of pols

Werkzaamheden DUNC
Design, ontwikkeling en productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA