Skip to content

C-series

CLB

In de zorg zijn innovaties op het gebied van monitoring van groot belang. Het bedrijf CLB is producent en leverancier van medische apparatuur gericht op monitoring, persoonsalarmering en communicatie voor de zorgsector.

Deze persoonsalarmeringsunit kan bijvoorbeeld het specifieke geluid van een noodsituatie herkennen door IP-technologie. Hierdoor kan adequater gereageerd worden op mogelijke noodsituaties.

Volledige serie ontworpen door DUNC

DUNC is als designbureau gevraagd om de nieuwe stijl van de deze productlijn vorm te geven. Dit breidde zich vervolgens uit in de ontwikkeling en productie van de volledige serie die bestaat uit de C-series single, double en handset.

Product design op basis van veiligheid

Het ontwerp van de vorm is gebaseerd opdat er geen snoeren achter kunnen blijven haken. De uitdaging in de ontwikkeling was om de toetsen op te lichten zodat deze gemakkelijk in het donker gevonden kunnen worden, echter wel in een dergelijke mate van diffusie dat dit licht niet als hinderlijk wordt ervaren.

Minimalistisch ontwerp & duidelijke interface

De tactiele feedback van de toetsen is subtiel zodat de activatie duidelijk merkbaar is zonder een overdreven klik. De wall-mount producten zijn als inbouw en opbouw varianten ontworpen.

Hierbij is gekozen voor een minimalistisch ontwerp zodat iedere gebruiker in één oogopslag weet hoe de interface bediend moet worden.

Opdrachtgever
CLB

Jaar
2017

Oplage
Middelgroot, ± 2.000 stuks per batch

Productieproces
Spuitgieten, zeefdrukken en lakken

Materialen
Polycarbonaat

Bijzonderheden
IPA bestendige coating, IP40 afdichtingsgraad, slim vormgegeven

Werkzaamheden DUNC
Vormgegeving, ontwikkeling, productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA