Skip to content

Alarmbediening

Alphatronics

Het Nederlandse bedrijf Alphatronics is gespecialiseerd in oplossingen en diensten op het gebied van inbraakdetectie, video-security en toegangscontrole. Alphatronics werkt graag samen met innovatieve partijen die op zoek zijn naar klantgerichte oplossingen. Zo is er destijds vanuit de markt het idee ontstaan om een vernieuwd bedieningspaneel, de Alphavision, te ontwikkelen.

Verouderde voorganger

De voorganger van de Alphavision oogde verouderd en de productieprijzen waren niet concurrerend. Om dit alles financieel en esthetisch aantrekkelijker te maken is besloten om een nieuw bedieningspaneel te ontwikkelen. Ontwerpstudio DUNC is gevraagd om deze innovatie vorm te geven, te ontwikkelen en te produceren.

Lagere kosten dankzij slim ontwerp

Door het ontwerp af te stemmen op productie door middel van spuitgieten middels een eenvoudige matrijs zonder schuiven, is het mogelijk om zowel de investeringskosten als de productieprijzen laag te houden. Om de assemblage ook te stroomlijnen is de behuizing middels klikvingers te sluiten wat tijd bespaart ten opzichte van schroeven of lijmen. Dit bedieningspaneel is op veel plekken te vinden en wordt nog steeds met grote regelmaat geproduceerd door DUNC.

Opdrachtgever
Alphatronics

Jaar
2008

Oplage
Middelgroot, ± 2000 sets per batch

Productieproces
Spuitgieten, compression molding en drukken

Materialen
PC-ABS / PMMA / Siliconen / Lexaan

Bijzonderheden
Voor private labelling is het mogelijk om het logo van de installateur op de fronts te plaatsen / ondanks de witte, dunne voorschaal ‘lekt’ er geen licht door de behuizing.

Werkzaamheden DUNC
Vormgeving, ontwikkeling en productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA