Skip to content

PDA - DLT - RLT

Allnamics

Allnamics is een team dat bestaat uit  experts met tientallen jaren ervaring in Geotechnische Advisering, Geotechnische Monitoring en Paaltesten over de hele wereld, zowel onshore als offshore.

Pile Driving Analysis systeem (PDA)

Allnamics heeft een nieuw Pile Driving Analysis systeem (PDA) laten ontwikkelen. De PDA wordt bovenaan een heipaal bevestigd en meet de versnelling en de rek in de heipaal. De PDA is in feite een datarecorder. Met de gegevens wordt bijvoorbeeld geanalyseerd wat de conditie van de paal is. Vooral bij windmolens op zee is dit belangrijk. Daarnaast wordt beordeeld door welke typen grondlagen de paal gaat, of het heiproces goed verloopt en of de paal goed gefundeerd is.  Deze resultaten worden draadloos doorgegeven naar de operator. De resultaten worden toegepast om verbeteringen in het proces te realiseren en om registraties te doen.

Een robuust en solide product

DUNC is gevraagd om de behuizing van de PDA te ontwerpen en te ontwikkelen. Een eis is dat de behuizing solide en robuust dient te zijn. Dit om het ruwe gebruik in de bouw en het buitengebruik, ook offshore, te kunnen weerstaan. Voor de ontwikkeling en productie van de sensoren is DUNC ook gevraagd.

Features

Het product bevat een oplaadbare accu en biedt de mogelijk tot het aansluiten van 2 externe reksensoren. Tevens is het mogelijk om 2 of meer additionele sensorsystemen te koppelen voor uitbreiding van de functionaliteit. De resterende kabellengte van en naar de sensoren wordt door middel van een klemsysteem om de behuizing gefixeerd. Het geïntegreerde siliconensnoer zorgt voor de waterafdichting van de behuizing. Op de voorzijde is een frontfolie aangebracht voorzien van onder andere gebruikersinformatie over de werking van het systeem. De basis van de behuizing bestaat uit een kunststof freesdeel dat wordt gecombineerd met RVS onderdelen zodat het ontwerp geschikt is voor productie van kleine oplages.

Opdrachtgever
Allnamics

Jaar
2012 | re-design 2017

Oplage
Klein, tientallen per batch

Productieproces
Frezen, plaatwerk

Materialen
POM, RVS, EBA-folie

Bijzonderheden
Boormallen voor plaatsing van sensoren, opwikkelsysteem dat variërende kabellengtes kan verwerken, Wi-Fi werking ondanks aanwezigheid van stalen platen

Werkzaamheden DUNC
Vormgeving, ontwikkeling, prototyping en productie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA