Skip to content

Chinees Nieuwjaar

Zoals velen van jullie zullen weten, produceren wij veel onderdelen die we ontwerpen in China. We komen hierdoor nog al eens in aanraking met de levendige cultuur van het Chinese volk.

Het Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefestival of Lentefeest, is een van de belangrijkste Chinese feestdagen. Alle bedrijven in China liggen dan iets meer dan 2 weken stil en veel mensen trekken uit de grote stad om naar hun familie te gaan in hun ‘home town’.

Volgens de Chinese kalender is het jaar 4719, het jaar van de Os, begonnen op vrijdag 12 februari 2021. Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender.

Het is gebruikelijk dat men schulden afbetaalt, nieuwe kleren koopt, en het huis wordt schoongemaakt. Er is gewoonlijk een groot familiemaal en de goden worden geëerd. De mensen geven elkaar cadeaus, ingepakt in rood papier – en in rood papier verpakt vuurwerk wordt afgestoken.  De kleur rood symboliseert geluk en vrolijkheid.

Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA