Skip to content
Testlab - Ontwerpstudio DUNC

Door in een vroeg stadium binnen het ontwerptraject het ontwerp, of enkele aspecten ervan te testen, kunnen we er vrijwel zeker van zijn dat de gekozen oplossingen zullen slagen in het eindproduct.

 

Testen op modellen uit de 3D-printer

Middels onze SLA 3D-printer kunnen we gemakkelijk de onderdelen binnenshuis vervaardigen om zo de voorgestelde oplossingen te testen.

In ons testlab in Oegstgeest testen we deze testmodellen, prototypes, T-samples en uiteindelijke producten op verschillende omgevingsomstandigheden. Denk hierbij onder andere aan water- en stofdichtheid (IP-graad), temperaturen, val- en kogeltesten (IK-graad) en vlamtesten (UL94). Dit is essentieel voor het voldoen aan de gestelde normen.

 

Is het produceerbaar?

Tijdens de uitwerkfase wordt er door middel van de 3D software gekeken naar de maakbaarheid van het project door het uitvoeren van meerdere analyses. Ook een senior engineer zal het ontwerp en deze testen beoordelen. Hierdoor is het onwaarschijnlijk dat er grove wijzigingen op het ontwerp nodig zijn alvorens de toolingfase kan worden gestart.

Met deze testen kan een goede indicatie gegeven worden voor het verkrijgen van een daadwerkelijk certificaat bij een officiële testinstantie. Dit kan eventueel ook door Ontwerpstudio DUNC begeleid worden.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA